środa, 10 maja 2017

11 NIEZWYKŁYCH ZASTOSOWAŃ OCTU JABŁKOWEGO, KTÓRE MUSISZ KONIECZNIE POZNAĆ!

Ocet jabłkowy to odmiana octu wytwarzana na bazie jabłek i jest używany jako dodatek do potraw lub jako naturalny konserwant. Jednak ma on wiele innych właściwości, a najważniejszą z nich jest to, że wspomaga odchudzanie i coraz więcej osób go wykorzystuje w swojej diecie. Znajdziemy w nim także witaminy B, C oraz A oraz dostarczy naszemu organizmowi wapnia, magnezu, potasu czy fosforu. Natomiast miód to produkt wytwarzany przez pszczoły i także posiada wiele właściwości wspaniałych dla naszego organizmu. Wzmacnia serce, koi nerwy, goi rany i ma działanie bakteriobójcze. Połączenie tych dwóch substancji daje niesamowite efekty, a to tylko poprzez picie napoju na ich bazie, na który przepis podam poniżej! :)
Składniki:
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Do szklanki z ciepłą wodą dodajemy ocet jabłkowy i miód. Dokładnie mieszamy i gotowe! Taki napój możemy pić 2 razy dziennie.

Korzyści picia tego napoju:
1. Dostarcza dodatkowej energii.

2. Korzystnie wpływa na pracę serca.

3. Niweluje kaszel.

4. Ma działanie odżywcze na włosy i skórę.

5. Zwalcza stany zapalne.

6. Pomaga przy odchudzaniu.

7. Wzmacnia układ odpornościowy.

8. Eliminuje bóle stawów.

9. Łagodzi ból gardła.

10. Ułatwia zasypianie.

11. Wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.